Gombafasírt sajtszósszal

Gombafasírt sajtszósszal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek. liszt
  • 5 ek. zsemlemorzsa
  • 2 ek. olaj
  • 5 dkg füstölt reszelt sajt
  • csipet majoránna
  • petrezselyemzöld
  • bors

A sütéshez:

  • olaj

A sajtmártáshoz:

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 tk. vaj
  • csipet só
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

Olajon dinsztelem a felaprított hagymát, majd a felszelt gombát is.

Fűszerezem, finomra vágott petrezselyemzölddel hintem és lisztet, reszelt sajtot, tejet adok hozzá.

Tűzről lehúzva, kissé hagyom hűlni és tojássárgát, zsemlemorzsát teszek bele.

Fél órát pihentetem, utána rudakat gyúrok belőle és zsemlemorzsába hempergetve kisütöm olajban.

A sajtszószhoz felverem a tojást, vajat, tejet és gőz felett sűrítem.

Végül mehet bele a reszelt sajt és kevergetve olvasztom.

Neked ajánljuk