Gluténmentes számtorta

Gluténmentes számtorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 100 g méz
  • 100 g margarin
  • 100 g xili
  • 0,5 dl tej
  • ½ citrom leve
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • 600 g rizsliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna

a krémhez:

  • 500 g növényi tejszín
  • 250 g túró
  • 250 g mascarpone
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 citrom leve
  • 4 evőkanál por xilit

a dekoráláshoz:

  • virág
  • gyümölcsök

Elkészítés:

A mézet a margarinnal, édesítőszerrel, tejjel vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a citrom levét, a két tojást, a vanília aromát és összedolgozzuk.

Ezután hozzáadjuk a rizslisztet, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát, és összedolgozzuk. 30 percre a hűtőbe tesszük, majd 6 részre osztjuk és kivágjuk a számokat (3-3-at). A lehulló részekből formákat szaggatunk.

180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük!!!

A töltelékhez felverjük a Hulalát, hozzáadjuk a túrót, mascarponét, a feloldott zselatint, a citromlevet, édesítőt, elkeverjük és megtöltjük vele a piskótákat, végül virágokkal és gyümölcsökkel ízlés szerint feldíszítjük.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk