Gluténmentes sajtos rúd (rizsliszttel)

Gluténmentes sajtos rúd (rizsliszttel)

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

40 dkg rizsliszt

20 dkg vaj

15 dkg reszelt trappista sajt

1 db tojás (nagy)

1 dl tejföl (20%-os)

1 kávéskanál só

1 kávéskanál szódabikarbóna

*

a lekenéshez:

1 kisebb tojás

*

a tetejére:

reszelt sajt

Elkészítés:

A liszthez adjuk a sót, a szódabikarbónát, és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, majd elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzáadjuk az egész tojást és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát (egy könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk). Ezután folpackba csomagoljuk, majd a hűtőbe tesszük legalább fél órára.

A hűtőből kivett tésztát rizsliszttel megszórt felületen 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, majd lekenjük a felvert egész tojással, ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, és ízlés szerinti csíkokra vágjuk fel. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a felcsíkozott tésztát. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni, mert melegen kissé törékeny. Hűvös, száraz helyen, konyharuhával letakarva hosszabb ideig eltartható

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek