Gluténmentes képviselőfánk

Gluténmentes képviselőfánk

Hozzávalók:

  • 2,5 dl víz
  • csipet só
  • 120 g LIGA margarin (GM)
  • 1 evőkanál xilit
  • 150 g barna rizsliszt
  • 4 db tojás

a krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 evőkanál xilit
  • 8 dl tej
  • 2 dl + 3 dl hulala
  • xilit por állagú

a tetejére:

  • kevés olvasztott csokoládé

Elkészítés:

A vizet, sót, margarint és a xilitet összemelegítjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkeverjük, majd amint elválik az edény faláról, levesszük a tűzről. Picit hűlni hagyjuk, és a négy tojást egyesével belekeverjük. Ezután a tészta masszát habzsákba töltjük és szilikonos sütőpapírra kisebb halmokat nyomunk belúle egymástól távolabb (kb. 22 db lesz).

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és a sütő erősségétől függően kb. 25 percig sütjük. (Közben az ajtót nem nyitjuk ki!). A megsült tésztát kihűtjük, a kalapját (tetejét) levágjuk.

A krémhez a vanília pudingporokat a xilittel és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt krémhez hozzáadunk 2 dl felvert hulalát. Az így kapott krémet első rétegként a fánkokra kenjük, majd a 3 dl hulalát is felverjük, és ezt kenjük a pudingos krém tetejére. Rátesszük a kalapokat (a fánkok tetejét), kevés por xilittel megszórjuk és olvasztott csokoládét rácsorgatva díszítjük.

Neked ajánljuk