Gluténmentes csöröge szilvalekvárral

Gluténmentes csöröge szilvalekvárral

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 100 g glutenix kalács liszt
  • 500 g rizsliszt
  • 2 evőkanál xilit
  • csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál rum
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 50 g tej
  • 50 g natúr joghurt
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • kevés liszt, ha túl lágy lenne a tészta

a kisütéshez:

  • olaj

a tálaláshoz:

  • diétás lekvár
  • xilit

Elkészítés:

A hozzávalókat elkeverjük, majd alaposan kidolgozva rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Kb. fél óráig meleg helyen kelesztjük.

Kinyújtjuk, rombuszokat vágunk belőle, a közepüket elvágjuk (a két csúcsán jócskán maradjon elvágatlan tészta). A két végét áthúzzuk a lyukon, majd forró olajban kisütjük.

Ízlés szerint diétás lekvárral, cukorpótlóval megszórva kínáljuk.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk