Glazírozott sertéssült tepsiben sült burgonyával

Glazírozott sertéssült tepsiben sült burgonyával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 8 db vékony héjú burgonya
  • 500 g koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 levél zsálya (vagy szárított)
  • 2 ág rozmaring
  • 2 dl narancslé
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál narancslekvár
  • 1 evőkanál mustármag
  • 20 g barnacukor
  • 1 narancs
  • 2 evőkanál narancslikőr
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

A sütőt 150 fokra előmelegítjük.

A sertéscombot megmossuk, szárazra töröljük, késsel beleszurkálunk, az így keletkezett lyukakba tömködjük a négybe vágott fokhagymákat.

A 8 levél zsályát és 1 ág rozmaringot összevágunk, és a sertéscombra nyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy nagy tepsire helyezzük (ha nincs friss zsálya, szárított is jó), és az előmelegített sütőben kb. 80 percig sütjük.

Mialatt a hús sül a burgonyákat megmossuk, megsózzuk, és olajjal megkent alufóliába tekerjük, a hús köré helyezve, a sütőben süthetjük meg – kb. 30 perc alatt. A hús sütési idejének utolsó 20 percében a koktélparadicsomokat is a mellé rakjuk sülni.

Amikor a comb megsült, a tepsiből kiemeljük, és a tepsiben maradt szaftot egy kis edénybe kanalazzuk. Hozzáadjuk a barnacukrot, a likőrt, a lekvárt, a vizet és a mustármagot, majd összeforraljuk.

A tejfölt narancslével és 1 ág apróra vágott rozmaringgal, valamint 2 levél zsályával jól elkeverjük. A sült burgonyákat kicsomagoljuk, a közepén x alakú bemetszést ejtünk, majd alul 4 ujjal összenyomjuk, így a burgonya virág alakban szétnyílik. Ezekbe a nyílásokba töltjük a narancsos tejfölt.

A sertés felszeleteljük, a mártással és a tejfölös héjában sült burgonyával, valamint a sült koktélparadicsomokkal tálaljuk.

Neked ajánljuk