Gezemice leves

Gezemice leves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg zeller
  • petrezselyem
  • fél dl olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 krumpli
  • ételízesítő
  • bors
  • pirospaprika
  • liszt

A grízgaluskához:

  • 1 tojás
  • búzadara
  • bors

Elkészítés:

Az apró kockára vágott zöldségeket a forró olajba teszem, megsózom, megborsozom, tíz perc után pedig hozzáadom a vöröshagymát, és átpirítom. Beledobom a fokhagymát 1 csapott evőkanál liszttel, majd hozzáöntök hideg vizet, amihez sót adok. Megízesítem őrölt borssal, ételízesítővel, hozzá adom a krumplit és a zöldborsót. Forrás után megszórom pirospaprikával. 10 percig főzöm tovább.

A tojást kis tálban villával habosra keverem, kevés sóval, borssal megszórom, és annyi búzadarát adok hozzá hozzá, hogy sűrűbb nokedlitészta állagú legyen. 5 percig pihenni hagyom, majd a forró levesben melegített kiskanállal fél kanálnyi adagokban a kész levesbe szaggatok. Lassú tűzön 5 perc alatt a többszörösére nő meg.

A végén friss petrezselyemmel ízesítem.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk