Gesztenyés szelet

Gesztenyés szelet

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

14 szelethez:

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 9 dkg liszt
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 2 csomag zselatin fix
  • 3 dl tejszínhab
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dkg vaj
  • 14 szem főtt egész gesztenye

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Kettéválasztjuk a tojásokat. Felverjük a sárgáját a cukor felével. Hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk.

Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit (32x39cm), majd ráöntjük a masszát. Betesszük a sütőbe és 8-10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a mascarponet a gesztenyepürével és a zselatinnal. A tejszín felét kemény habbá verjük, a krémbe forgatjuk, majd a masszát 3 részre osztjuk.

Eltávolítjuk a sütőpapírt a tésztáról, és 3 db 10 cm széles lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük egy adag krémmel, ráhelyezzük a másik lapot, erre krém, majd a tetejére lap következik. A maradék krémmel bevonjuk és a hűtőbe rakjuk 1 órára.

A csokoládét felolvasztjuk a vajjal. A maradék tejszínt felmelegítjük, a csokoládéhoz öntjük, elkeverjük. Kivesszük a formából a süteményt, rácsra helyezzük, és ráöntjük a csokoládét. Elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.

A maradék cukrot serpenyőben karamellizáljuk, beleforgatjuk a gesztenyéket, és alufólián hagyjuk megszáradni. Felszeleteljük a süteményt és karamellizált gesztenyével tálaljuk.

Tipp:

Kenjük meg az alufóliát olajjal, és így tegyük rá a karamellbe mártott gesztenyéket. Könnyebb lesz eltávolítani a fóliáról.

Neked ajánljuk