Gesztenyés pulykamell

Gesztenyés pulykamell

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamell filé
  • 50 dkg natúr gesztenyepüré
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 mokkáskanál olaj
  • *
  • a körethez:
  • 60 dkg karfiol
  • 3 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A pulykamellet négy vastag szeletre vágjuk, majd lapjával nem teljesen félbevágjuk, szétnyitjuk, és megklopfoljuk. Sóval, borssal ízesítjük.

A töltelékhez a natúr gesztenyemasszát keverőtálban villával összetörjük. A füstölt szalonnát kicsi kockákra daraboljuk, kisütjük a zsírját, és a pörcökkel együtt a gesztenyébe keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A tölteléket az előkészített hússzeletekre kenjük, szorosan feltekerjük, olajjal megkent alufóliába csomagoljuk, a két végét szaloncukor szerűen elcsavarjuk, és tepsibe tesszük. A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk, a húst kb. 30 perc alatt megpároljuk-sütjük.

Közben a körethez a karfiolt megtisztítjuk, kisebb rózsáira szedjük, bő sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, és a forró vajon megfuttatjuk. Végül összeforgatjuk a karfiollal, és burgonyanyomóval pépesre törjük.

Tálaláskor a karfiolpürét tányérra halmozzuk, mellé fektetjük a felszeletelt töltött pulykamellet, és körbelocsoljuk a hús szaftjával. Forrón kínáljuk.

Fotó: RAS/Recepttar

Hasonló receptek