Gesztenyés pulyka vörösboros aszalt szilvával

Gesztenyés pulyka vörösboros aszalt szilvával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamell
  • 20 dkg magozott aszalt szilva
  • 1,5 dl száraz vörösbor
  • 2 duci fokhagyma
  • 2 csokor újhagyma
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 2 + 2 evőkanál puha vaj
  • 20 dkg hámozott gesztenye (nálam zacskós, előfőzött, de lehet mirelit is)
  • 1 húsleves kocka
  • 3 dl tejszín
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál friss kakukkfű
  • bors

Elkészítés:

Az aszalt szilvát a vörösborban, mikróban 2-3 percig előfőzzük. Összevágjuk az újhagyma fehér részeit és lereszeljük a fokhagymát. A pulykamellett kisebb kockákra vágjuk, besózzuk, borsozzuk és összekeverjük a liszttel.

2 evőkanál vajon átpirítjuk a húst, amíg szép színt kap, majd kiszedjük és félrerakjuk. A maradék vajon megpároljuk a karikára vágott új hagymát és a finomra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, a borral együtt az aszalt szilvát és a gesztenyét. Az egészet felöntjük 4 dl vízzel és hozzáadjuk az ételízesítőt. Felforraljuk, majd lefedve, lassúbb tűzön 15-20 perc alatt puha omlósra főzzük. Amikor puha, még utána sózzuk (ha szükséges), megszórjuk őrölt borssal és az apróra vágott kakukkfűvel.

A tejszínben csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, majd a megpuhult raguhoz öntjük és 1-2 perc alatt besűrítjük.

Köret nem szükséges hozzá, elegendő a gesztenye és az aszalt szilva, de rizzsel vagy burgonya krokettel is tálalhatjuk.

Hasonló receptek