Gesztenyés-mascarponés csokoládékosárkák

Gesztenyés-mascarponés csokoládékosárkák

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 8 db kosárkához:

  • 25 dkg csokoládé
  • 15 dkg mascarpone
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 ek porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • rum

Elkészítés:

A csokoládét gőz fölött felolvasztom, majd ecset segítségével kikenem vele a szilikonos muffinformákat. Ezután beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Amikor a csokoládé már teljesen megdermedt, kiveszem a hűtőből, majd ismét megkenem olvasztott csokoládéval. Ezután szintén beteszem a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A gesztenyemasszát átnyomom krumplinyomón, majd hozzáadom a mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot, végül pedig ízlés szerint a rumot. Ezután kikeverem jó habosra.

Végül egy óvatos mozdulattal kifordítom a csokoládékosárkákat a formából, majd megtöltöm a gesztenyés krémmel. Tetejére csorgatok olvasztott csokoládét, de vigyázok, hogy a meleg csokoládé ne folyjon rá a csokoládékosárra, mert az különben felolvad tőle!

Neked ajánljuk