Gesztenyés kosár

Gesztenyés kosár

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg vaj
  • 2 cl rum
  • 5 dkg porcukor
  • csokicseppek

Elkészítés:

Összedolgozom a tészta alapanyagait (30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 darab tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 1 kávéskanál sütőpor), majd befóliázva hagyom állni egy éjszakára.

Következő nap kinyújtom, majd kiszaggatom olyan méretűre, hogy ki tudjam bélelni a kis tortaformákat (nem kell megkenni). Villával kicsit átszurkálom.

A töltelék hozzávalóit összedolgozom (25 dkg gesztenyemassza, 5 dkg vaj, 2 cl rum, 5 dkg porcukor), majd csillagcsöves habzsák segítségével a kis tortákba nyomom. Csokit csöppentek a tetejükre, majd a 180 fokra előmelegített sütőben húsz percig sütöm őket, míg megpirulnak.

Mikor lehűltek, ráborítom egy tálcára őket, majd porcukorral meghintve tálalom.

Hasonló receptek