Gesztenyés fatörzs

Gesztenyés fatörzs

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A piskótatekercshez:

  • 5 tojássárga
  • 3 tojásfehérje
  • 5 ek. cukor
  • 3 ek. liszt
  • 2 ek. holland kakaó
  • 1 kk. sütőpor

A töltelékhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg vaj
  • rumaroma

A tetejére:

  • csokidara

Elkészítés:

Először elkészítjük a kakaós piskótatekercset: 5 tojássárgát 5 evőkanál cukorral habosra keverünk, a 3 tojásfehérjét keményre verjük. A liszthez keverjük a sütőport és a kakaóport, majd a tojássárgákhoz adjuk, végül beleforgatjuk a habbá vert fehérjét.

20 percig sütjük sütőpapírral bélelt tepsiben, majd feltekerjük egy konyharuha segítségével, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Ha kihűlt, leszedjük róla a sütőpapírt, és jöhet a töltelék.

A töltelékhez a cukrozott gesztenyemasszát kevés rumaromával és 15 dkg vajjal alaposan eldolgozunk, és már tölthetjük is a tekercsbe.

Feltekerjük, a külsejére is kenünk egy kevés krémet. Megszórjuk csokidarával, és már kész is.

Neked ajánljuk