Gesztenyekrémleves mákos habgaluskával

Gesztenyekrémleves mákos habgaluskával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 7 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 10 dkg vörös áfonya (aszalt)
  • csipet só
  • rum

A mákos habgaluskához:

  • 2-3 evőkanál mák
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és az áfonyával feltesszük forrni, közben többször megkeverjük. Amikor már felforrt, hozzáadjuk a villával összenyomkodott gesztenyemasszát, majd kézi habverővel óvatosan simára keverjük. 5 percig főzzük, közben ízlés szerinti mennyiségű rumot öntünk hozzá.

A pudingport simára keverjük a tejszínnel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Kevergetve pár percig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön, majd a tűzről levéve, tálalás előtt langyosra hűtjük.

A mákot egy teflon serpenyőben megpörköljük.

A tejszínt elkezdjük habbá verni, majd amikor már félig felverődött, apránként hozzáadjuk a mákot, és így verjük tovább.

Hasonló receptek