Gesztenyegolyó

Gesztenyegolyó

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 200 g darált háztartási keksz
  • 120 g margarin (olvasztott)
  • 100 g porcukor (ízlés szerint)
  • 250 g gesztenyemassza
  • 30 ml rumaroma
  • kb. 1,5 dl tej (annyi kell bele, hogy gyúrható, formázható masszát kapjunk)

Elkészítés:

A darált kekszet a tej kivételével a hozzávalókkal jól összekeverjük, majd lassan adagolva a tejet is hozzá tesszük és jól összegyúrjuk. A masszából a kezünkkel gesztenye nagyságú golyókat formázunk. (Jó tanács: miután kész vannak a golyók tegyük hűtőbe őket dermedni legalább 1-2 órára.)

Amíg hűlnek a golyók, van időnk elkészíteni a csokoládé bevonatot is. A csokoládét a vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat.

A golyók közepébe fogpiszkálót szúrunk, és annak segítségével háromnegyed részig belemártjuk a csokiba. Ezután ismét hagyjuk dermedni a csokival együtt.

Neked ajánljuk