Gesztenye torta gluténmentesen

Gesztenye torta gluténmentesen

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 1 csipet só
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál rizsliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • *

a töltelékhez:

  • 400 g gesztenyepüré (mélyhűtött)
  • 2 evőkanál rum
  • 3 tojássárgája
  • 80 g kristálycukor
  • 2,5 dl tejszín
  • *

a díszítéshez:

  • 8 db tojás
  • 1 csipet só
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál rizsliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • *
  • 400 g gesztenyepüré (mélyhűtött)
  • 2 evőkanál rum
  • 3 tojássárgája
  • 80 g kristálycukor
  • 2,5 dl tejszín
  • *
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg tortabevonó étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj csokoládé darabkák
  • 5 dkg gesztenye massza

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd belekeverjük a kristálycukrot, és tovább keverjük vele. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, és megint tovább verjük. Legvégül kanalanként beletesszük a sütőporral és kakaóporral elvegyített lisztet, és eldolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt, 24 cm - es tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

A töltelékhez a szobahőmérsékleten felengedett gesztenyepürét összedolgozzuk 2 evőkanál rummal. A tojássárgákat és a kristálycukrot meleg vízfürdőbe állított habüstben sűrű krémmé keverjük, aztán kivesszük a vízből, és kanalanként a gesztenyemasszához adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a krémmel.

A tortát 3 lapra vágjuk. Az alsót tálcára helyezzük, majd megkenjük a krém egyharmadával, ismét tortalap jön, majd rá egyharmad rész krém, végül a harmadik tortalap, és a maradék krém következik

A tejszínt felverjük, körbe kenjük vele a tortát, majd kicsit lehűtjük. A tetejét olvasztott csokoládéval leöntjük, és pár percre újra hűtőbe tesszük. Ha megdermedt a csokoládé a tetején, az oldalát és a szélét csokoládé darabkákkal a fantáziánk szerint feldíszítjük.

Neked ajánljuk