Gazdagon töltött gombás karaj

Gazdagon töltött gombás karaj

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1,5 kg karaj kicsontozva
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 db tojás
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 db zsemle
  • 2 dl tej
  • 2 ek. mustár
  • 2 ek. zsír
  • grill fűszerkeverék
  • őrölt feketebors
  • őrölt kömény
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A karajt szétnyitom egy szeletnek, kiklopfolom, sózom, fűszerezem mindkét oldalát és az egyiket mustárral kenem.

Kockázott szalonnán aprított hagymát dinsztelek, majd mehetnek rá a gombaszeletek és sózva, borsozva elpárolom a levét.

Utána rárakom a kockákra darabolt főtt tojást, paprikát és a beáztatott, majd kifacsart zsemlét és 1 tojást is beleütök. Újból sózom, borsozom, aprított petrezselyemzölddel hintem.

A karajt alufóliára fektetem és rárétegzem a tölteléket, utána szorosan felgöngyölöm.

Tepsibe fektetve, zsírt rakok alá, felöntöm 2 dl vízzel és 180 fokon sütöm, 1,5 órán át, majd a fóliából kiszedve még 20-25 percet pirítom és felszeletelve tálalható.

Neked ajánljuk