Gazdagon töltött gombafejek

Gazdagon töltött gombafejek

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 12 fej nagyobb gomba
  • 20 dkg friss spenótlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg brie sajt
  • 10 dkg fenyőmag
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, a szárát kivágjuk. A sajtot apró kockákra daraboljuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A spenótot megtisztítjuk, leöblítjük. Tiszta serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk a fenyőmagot, majd tányérra borítjuk.

A serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a fokhagymát, a spenótot, amíg a levelek összeesnek. Hozzáadjuk a sajtot, a pirított fenyőmagot, sózzuk, borsozzuk.

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A gombafejeket sütőlemezre tesszük, enyhén megsózzuk, és a tölteléket a belsejükbe halmozzuk. A sütőben 10 perc alatt megpirítja, és forrón tálaljuk.

Neked ajánljuk