Gazdag töltött kacsa

Gazdag töltött kacsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db kacsa
  • 25 dkg kacsamáj
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 3 db tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 2 dl tej

A tepsibe:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma

A fűszerezéshez:

  • majoránna
  • őrölt fekete bors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül sózzuk, fűszerezzük.

2 darab tojást megfőzünk. A szalonnát, a hagymát, a májat, a gombát és a 2 főtt tojást kis kockákra vágjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk.

A szalonnát kisütjük, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, csipet majoránnát adunk hozzá és lepirítjuk. Beletesszük a gombát, és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Belekeverjük a petrezselymet, a zsemléket, a kockára vágott főtt tojásokat és 1 darab nyers tojást.

A tölteléket a kacsa hasüregébe töltjük, hústűvel összetűzzük. A kacsát tepsibe tesszük, mellérakjuk a fokhagymagerezdeket és a vöröshagymákat.

Alufóliával letakarva 2-2,5 órát sütjük. Levesszük a fóliát, és 30-40 percre visszatesszük a kacsát.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk