Garnélarák rózsaszínű mártásban

Garnélarák rózsaszínű mártásban

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 300 g tisztított rózsaszínű garnélarák,
  • zöld salátalevél

A saláta öntethez:

  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 evőkanál paradicsom sűrítmény
  • 1 evőkanál ecet/citrom
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • bors

Elkészítés:

Összekeverjük a mustárt, az ecetet vagy citromlét, a paradicsom sűrítményt, sózzuk, borsozzuk. Kézi habverővel felverjük, miközben fokozatosan hozzáadjuk az olajat. A mártásba beleforgatjuk a garnélarákot. Tálalásig hideg helyre tesszük.

A salátaleveleket tányérra helyezzük, erre rakjuk a rákokat, és ráöntjük a mártást.

(Ha pikánsabb mártással szeretnénk elkészíteni, akkor 1 kávéskanál whiskyt, néhány csepp Tabasco szósszal, vagy ecetes whiskyt színes mustármaggal ízesítsük. Az utóbbi esetben ellensúlyozzuk a savasságot kevés cukor hozzáadásával.)

A receptet Dr.Gondek Károlyné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk