Fűszeres sütőtökpite

Fűszeres sütőtökpite

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 22,5 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál víz

A töltelékhez:

  • 1 kicsi sütőtök
  • 5 dkg cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • kb. 2x2 cm-es darabka gyömbér lereszelve

Elkészítés:

Elkészítés: A tököt kis darabokra vágjuk, és 180 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük.

Ezalatt elkészítjük a tésztát: összekeverjük a lisztet a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd belemorzsoljuk a vajat. Kis víz hozzáadásával készre gyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük kb. 15 percre.

Kivesszük, majd 2 fólia között kinyújtjuk, és a kivajazott piteformába helyezzük. Megszurkáljuk, majd nehezékkel 15 percig, anélkül pedig 5 percig sütjük.

A tök belsejét kikaparjuk a héjából, pürésítjük, majd hagyjuk kihűlni. Addig összekeverhetjük az összes többi hozzávalót: a cukrot a tojással felverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a fűszereket. A tököt csak akkor adjuk hozzá, ha már teljesen kihűlt, különben összekapja a tojást.

A keveréket az elősütött tésztába öntjük, és elsimítjuk a felületét. Addig sütjük 180 fokon, amíg meg nem szilárdul (sütőfüggő, nálam 30 perc).

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk