Fűszeres ropogós sertéssült

Fűszeres ropogós sertéssült

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 kg sertés hasaalja
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • csipetnyi őrölt szegfűszeg
  • 1/2 teáskanál köménymag
  • 1/2 teáskanál szárított chili pehely
  • tengeri só
  • 2 evőkanál kakukkfű levelek
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 fej vöröshagyma, felszeletelve

a tepsibe:

  • olívaolaj

Elkészítés:

Egy éles késsel, rácsozzuk be a húson lévő bőrt.

Tegyük a fűszereket (fokhagyma, szegfűszeg, köménymag, chili, kakukkfű és tengeri só) egy mozsárba, és törjük össze. Keverjük hozzá az olívaolajat és a citromlevet. A kapott keverékkel dörzsöljük be a sertéshús minden oldalát és szobahőmérsékleten hagyjuk állni fél óráig.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (hőlégkeveréses üzemmódban). Egy serpenyőbe tegyünk kevés olívaolajat és fektessük rá a húst. A tetején osszuk el a hagymaszeleteket és süssük 30 percig. Ezután csökkentsük 170 fokra a hőmérsékletet, takarjuk le a tepsit alufóliával és süssük tovább 3 órán keresztül, vagy amíg a hús megpuhul. Ezután a fóliát levéve süssük még 10-15 percig, hogy a bőre ropogósra legyen.

Ezután hagyjuk a húst egy kicsit pihenni, és kb. 20 perc múlva vágjuk szeletekre és salátával, burgonyapürével kínáljuk.

Neked ajánljuk