Fűszeres halfilé forralt borban párolt körtével

Fűszeres halfilé forralt borban párolt körtével

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • tengeri halfilé tengeri
  • szárított citromhéj
  • rozmaring
  • fehérbors
  • mustármag keverékét tartalmazó fűszersó
  • étolaj
  • vaj

A salátához:

  • lila káposzta
  • káposzta
  • sárgarépa
  • lila hagyma

A párolt körtéhez:

  • 2 körte
  • 1 dl bor
  • 1 dl víz
  • forralt bor fűszerkeverék
  • szorbit, vagy cukor

Elkészítés:

A salátával kezdjük. A hámozóval a káposztákból, répából hosszú, vékony szeleteket vágunk, majd késsel hosszában vékonyan felcsíkozzuk – így zöldség spagettit kapunk. Enyhén megsózzuk, a csíkokra vágott lilahagymát is hozzáadjuk, meglocsoljuk kevés almaecettel, és olíva olajjal.

Ezután elkészítjük a forralt borban párolt körtét. A körtéket meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, majd az 1 dl borhoz hozzáadjuk a vizet, a forralt bor fűszerkeveréket, és 1 kanál szorbitot (cukorpótló). Ebben a keverékben főzzük lassú tűzön kb. 15 percig a körtéket.

A halhoz tengeri sót, szárított citromhéjat, rozmaringot, fehérborsot, mustármagot tartalmazó fűszermalmot használunk. (Ennek hiányában a fent felsorolt fűszereket keverjük össze.)

A fűszereket rászórjuk a halra, és egy kis vajjal sütőben, alacsony hőfokon fél órán keresztül, amolyan meleg marinádban megpácoljuk, majd ezután rövid idő alatt serpenyőben átpirítjuk.

A receptet Gasztropajti küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk