Fűszeres csirkecomb bacon köntösben burgonyapürével

Fűszeres csirkecomb bacon köntösben burgonyapürével

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db csontozott csirke felsőcomb
  • 12 szelet baconszalonna
  • bors
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 60 dkg burgonya
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál szerecsendió

Elkészítés:

A csirkecombokat befűszerezzük, majd egy vágódeszkára kiterítjük a bacon szeleteket, rárakjuk a csirkecombot és feltekerjük. Hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük, hogy egyben maradjon.

A csirkecombokat olajjal kikent teflon tepsibe vagy alufóliával kibélelt tepsibe rakjuk (a fóliát is megkenjük olajjal) és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 35-40 percire, amíg szép piros ropogósra nem sül.

Amíg sülnek a combok, elkészítjük a burgonyát, megtisztítjuk, bő sós vízben puhára főzzük. A megfőtt burgonyát krumplinyomón átnyomjuk, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és habosra keverjük a langyos tejjel és a vajjal. Együtt tálaljuk.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk