Fűszeres bundában sült pulykamellel

Fűszeres bundában sült pulykamellel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg parmezán
  • 2 evőkanál szárított zöldfűszer (rozmaring, kakukkfű, oregánó)
  • 10 dkg kenyérmorzsa
  • 3 tojás

a sütéshez:

  • bő olaj
  • *

a salátához:

  • 40 dkg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál ecet
  • 3 babérlevél
  • 6-8 savanyú uborka
  • 2 szál újhagyma
  • 1 nagy dobozos tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál savanyúuborka-lé
  • fél csokor snidling

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, 1 cm-es karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és hasonló vastag karikákra vágjuk. A hagyma- és a burgonyakarikákat lábosba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk az ecetet, a babérlevelet, kevés sót, felforraljuk és megfőzzük a burgonyát. A levet leszűrjük, a babérlevelet kidobjuk. A megfőtt krumplit és a hagymát tálba tesszük.

Az uborkát és az újhagymát felkarikázzuk, és hozzáadjuk a főtt burgonyához. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, a mustárral, az uborka levével. Hozzáadunk ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot, ráöntjük a burgonyára és összekeverjük. Egy éjszakán át hűtőben érleljük. Másnap a snidlinget felaprítjuk, és a salátára szórjuk.

A húst kiklopfoljuk, megsózzuk és megforgatjuk a lisztben. A parmezánt lereszeljük és összekeverjük a fűszerekkel és a kenyérmorzsával. A tojásokat 3 csipet sóval felverjük. A lisztes húsokat először a tojásban forgatjuk meg, majd a zöldfűszeres kenyérmorzsában.

Bő olajat forrósítunk egy lábasban és a bundás hússzeleteket közepes hőfokon 5-7 perc alatt készre sütjük. Szükség esetén félidőnél megfordítjuk. A salátával tálaljuk.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk