Füstölt hússal töltött csirkemell

Füstölt hússal töltött csirkemell

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 4 fél, nagyobb csirkemellfilé
  • 10 dkg gesztenyemassza
  • 1 evőkanál
  • mazsola
  • 15 dkg finomra darált füstölt hús
  • 1/2 dl tejszín
  • 1 evőkanál konyak
  • szárnyas-fűszerkeverék
  • 1 csipetnyi őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk. A gesztenyemasszát hagyjuk kiengedni, majd villával összetörjük. A mazsolát leöblítjük. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.

A darált füstölt húst összekeverjük a tejszínnel, konyakkal, a gesztenyével és a mazsolával. A szárnyasfűszerrel, sóval, őrölt fehér borssal és a szerecsendióval ízesítjük.

A masszát a csirkehúsba töltjük, kívülről is megfűszerezzük, majd egyenként alufóliába tekerjük. Tepsibe tesszük, és vizet öntünk alá. A sütőben 40 percig sütjük. Amikor kész, kivesszük, és hagyjuk kihűlni a fóliában, utána kibontjuk, szeleteljük.

Neked ajánljuk