Fügés-barackos pulykamell körettel

Fügés-barackos pulykamell körettel

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1,2 kg pulykamell
  • 20 dkg aszalt füge
  • 20 dkg aszalt barack
  • szárnyasfűszer-keverék
  • 3 ek. olaj

A körethez 4 személyre:

  • 90 dkg sütőtök
  • 70 dkg burgonya
  • 4 db alma
  • 6 ek. áfonyalekvár
  • 4 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • csipet őrölt gyömbér
  • erős paprika

Elkészítés:

A pulykamellet felszúrom és a brackot, fügét feldarabolva beletöltöm és fűszerkeverékkel dörzsölöm.

A húst tepsibe teszem, olajjal, 1,5 dl vízzel felöntve sütöm 160 fokon, 40-45 percet, közben locsolgatva.

A felezett alma magházát kivágom, lekvárral töltöm és 10 percre a hús mellé rakom.

A tököt vékonyra szelem ás fedő alatt párolom 15-20 percet, majd sóval, gyömbérrel, paprikával ízesítem.

A főtt, áttört krumplit a zöldségekkel átkeverem, forró tejet hozzáöntve, majd ismét felforralom.

Neked ajánljuk