Francia pirítós avagy édes bundáskenyér

Francia pirítós avagy édes bundáskenyér

Elkészítési idő

15 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 8 szelet édeskés típusú, szikkadt toast kenyér
  • 4 tojás
  • 70 ml tej
  • 30 ml tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi fahéj
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 dkg vaj

Elkészítés:

Mindenképpen egy vagy két napos kenyeret használjunk, mert az jobban magába szívja a tojást és a tejet, mint a friss.

Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, a vaníliás cukrot és a fahéjat, valamint egy csipetnyi sót.

A vajat az olajjal egy serpenyőben felforrósítjuk (nem kell bő olajban sütni, elég, ha a serpenyő alján van némi zsiradék).

A kenyereket megforgatjuk a tojásos tejben, és hagyjuk, hogy megszívják magukat az ízekkel. Az előmelegített serpenyőben, közepes tűznél kisütjük őket – mindkét oldalukon két-két percig, amíg szép sárgásbarnák nem lesznek.

Vajjal és juharsziruppal tökéletes reggeli a hét bármely napján.

Hasonló receptek