Francia almatorta

Francia almatorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 7,5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 75 dkg alma
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • csipet só
  • 4 tojás

Elkészítés:

Elkészítés:

Keverjük habosra a vajat, 10 deka cukrot, 1 kanál vaníliás cukrot és a sót!

Adjunk hozzá egyenként 2 tojást, majd a sütőporos lisztet és a keményítőt! Gyúrjuk tésztává!

Hámozzuk meg az almát, magházát vágjuk ki, majd szeleteljük fel fél centis szeletekre!

Öntsük a tésztát 28 centi átmérőjű kivajazott tortaformába! Simítsuk el a tetején! Rendezzük el rajta az almaszeleteket!

Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig!

Keverjük össze a tejfölt a maradék tojásokat és cukrokat! Öntsük rá a tejfölös masszát a süteményre!

Süssük még 25 percet!

Hintsük meg porcukorral a kihűlt sütit!

Neked ajánljuk