Főtt sonka korianderes ananásszal, kakukkfüves szederraguval és mentás zöldborsópürével

Főtt sonka korianderes ananásszal, kakukkfüves szederraguval és mentás zöldborsópürével

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 szelet főtt sonka
  • barnakenyér
  • 15 dkg friss ananász
  • 1 kis csokor friss koriander
  • 1 kis chilipaprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kis csokor friss menta
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • 15 dkg fagyasztott szeder
  • 5 dkg cukor
  • 1 teáskanál kakukkfű

Elkészítés:

Apróra, nagyjából fél centisre kockázom az ananászt, felaprítom a koriandert és a chilit, majd hozzákeverem ezekhez az olívaolajat.

Vajat olvasztok a lábasban, majd a kockázott hagymát üvegesre dinsztelem. Futtatom rajta a borsót, puhára párolom az egészet, majd szükség esetén hozzáöntök egy kis vizet. Mikor a borsó már puha, aprított mentát adok hozzá, amivel pépesre dolgozom, majd tetszés szerint sózom-borsozom.

Összeforralom a szedret, kakukkfüvet és a cukrot egy nyeles forralóban. Mikor kezd forrni és sziruposodni a lé, leveszem a tűzről.

A szószokat tálakba szedem ki, a főtt sonkát elrendezem rajta, majd enyhén pirított barna kenyérrel tálalom.

Hasonló receptek