Fordított krémes-almás kocka

Fordított krémes-almás kocka

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók egy 25×39 cm méretű tepsihez:

  • 1 kg alma

A mázhoz:

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 1 citrom leve
  • 2 ek. kakaópor

A tésztához:

  • 8 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 3 ek. víz
  • 20 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor

Elkészítés:

Szeleteljük bele a hámozott almát egy közepes méretű, alufóliával bélelt, vékonyan kikent tepsibe.

A tésztához keverjük habosra a tojássárgáját a vízzel és a cukorral, adjuk hozzá a sütőporos lisztet, és a tojásfehérjék felvert habját. Önsük az almára a felét.

A maradék tésztába keverjünk 2 ek. kakaót, s úgy öntsük a tepsibe.

Süssük előmelegített sütőben készre, hagyjuk kihűlni, majd borítsük ki a tepsiből.

A krémhez főzzük meg a vaníliás pudingot a tejjel. Hagyjuk hűlni, majd keverjük hozzá a margarint és a porcukrot, majd simítsuk az almára.

A sütemény tetejére olvasszunk fel gőz fölött 10 dkg tejcsokoládét 5 dkg margarinnal, öntsük bele 1 citrom levét, végül vonjuk be vele a sütit. Tegyük ahűtőbe, hogy megdermedjen, majd szeleteljük.

Neked ajánljuk