Fokhagymás oldalas pirított burgonyával

Fokhagymás oldalas pirított burgonyával

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg oldalas
  • 70 dkg burgonya
  • 3 zöldpaprika
  • 3 paradicsom
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál zsír
  • őrölt bors

Elkészítés:

A bordák mentén felvágom az oldalast csíkokra. Sóval, borssal, mustárral és fokhagymával fűszerezem. Tepsibe teszem a húscsíkokat és aláöntök 3 dl vizet. Letakarom alufóliával és egy óráig, 200 fokon sütöm. Ezután leveszem a fóliát, majd addig sütöm a húst, ameddig pirosra sül a teteje. Megfőzöm a burgonyát a héjában, majd meghámozom és az oldalas maradék zsírjában megpirítom. Darabokra vágott paradicsomot és paprikát adok hozzá és tovább pirítom. Megfűszerezem a sóval, borssal, a kakukkfűvel és a petrezselyemmel. Tálaláskor a burgonyára teszem a hús csíkokat és zöldfűszerekkel díszítem.

Neked ajánljuk