Florentine

Florentine

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 7,5 dkg cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg puha vaj

A töltelékhez:

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 2,5 dl tejszín
  • 25 dkg mandula, mogyoró, dió és mazsola keveréke
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Valamint:

  • kevés olaj
  • 7,5 dkg étcsoki

Elkészítés:

Elkészítés:

Tészta:

Keverjük össze a sütőporos lisztet a tészta hozzávalóival! Dagasszuk meg a tésztát, majd gyúrjuk tésztává egy gyúródeszkán!

Gyúrjuk lappá, vágjuk félbe, majd 2 hosszanti oldalán hajtsunk vissza egy-egy 2 centis csíkot!

Rakjuk kikent sütőlemezre, majd süssük meg negyed óra alatt 200 fokra előmelegített sütőben!

Töltelék:

Olvasszuk fel egy edényben a vajat! Adjuk hozzá a mézet és a cukrokat! Kevergessük, míg karamellizálódik! Locsoljuk meg a tejszínnel, és keverjük addig, míg a cukor fel nem olvad! Rakjuk bele a magvakat, és keverjük addig, amíg a massza jól kötővé nem válik! Osszuk el a kész tésztalapok közepén!

Olvasszuk fel a csokit az olajjal vízgőz felett! Kenjük meg a tésztalap felhajtott széleit!

Hasonló receptek