Finom zserbó

Finom zserbó

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tejföl

A töltelékhez:

  • 2 citrom reszelt héja
  • 60 dkg baracklekvár
  • 40 dkg darált dió

A tetejére:

  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg étcsoki

Elkészítés:

Elkészítés:

Morzsoljuk bele az élesztőt a langyos tejfölbe! Rakjuk hozzá a tojást, majd keverjük el! Morzsoljuk el a lisztet a vajjal! Keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót és az élesztős tejfölt! Gyúrjuk össze a tésztát, majd osszuk 4 részre! Kelesszük letakarva 50 percet!

Nyújtsunk 4 lapot a tepsink méretének megfelelően! Kenjük meg a lapokat lekvárral, szórjuk meg reszelt sajttal, dióval és citromhéjjal! Süssük fél órát előmelegített sütőben!

Olvasszuk fel a csokit gőz felett! Keverjük el az olajjal, és öntsük rá a süti tetejére!

Neked ajánljuk