Finom spárgás rizottó

Finom spárgás rizottó

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöld spárga
  • 30 dkg rizottó rizs
  • 8 dkg sonka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 liter húslves
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. reszelt parmezán
  • 1 ek. citromlé
  • chilipehely
  • őrölt bors

Elkészítés:

A spárga fás részeit kivágva feldarabolom és 1 dkg vajon 10 percig párolom.

2 dkg vajon dinsztelem az aprított vöröshagymát, majd rajta pirítom a rizst, áttört fokhagymával.

Borral felöntve párolom, hogy beszívja, utána merőkanalanként adagolom hozzá a forró húslevest, közben sóval, borssal, chilipehellyel ízesítem.

Ha a rizs már viszonylag puha, akkor a spárgát, felkockázott sonkát, finomra vágott petrezselyemzöldet, citromlevet teszek bele és pár percet főzöm.

Végül a maradék vajat, parmezánt teszem bele és 2-3 perc múlva már készen is van.

Neked ajánljuk