Finom ribizlitorta

Finom ribizlitorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • olaj
  • fél csomag sütőpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 8 zselatinlap
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 50 dkg túró
  • vaníliás cukor
  • 6 dl tejszín
  • cukor
  • 30-40 dkg ribizli

A tetejére:

  • ribizli
  • reszelt étcsoki

Elkészítés:

Elkészítés:

Piskóta:

Válasszuk szét a tojásokat! A fehérjét pici sóval habbá verjük. A tojássárgákat pár csepp olajjal és a cukorral felverjük. Adjuk hozzá a tojásfehérjét a sárgájához!

Keverjük el a lisztet a kakaóval és fél csomag sütőporral! Adjuk hozzá a masszához kanalanként! 250 fokra előmelegített sütőben 50 fokon 20 percig sütjük.

Krém:

Forrósítsuk fel a citromlevet, húzzuk félre, majd oldjuk fel benne a zselatinlapokat!

Keverjük a túróhoz, és ízesítsük porcukorral! Tegyük 10 percre hűtőbe!

Verjünk fel 4 deci tejszínt, és adagoljuk a túrós masszához!

A kihűlt és kettévágott piskótát kenjük meg a krém felével, majd osszuk el rajta a leszemezett ribizlit! Erre rakjuk rá a krém másik felét és a piskótát! Tegyük 4 órára hűtőbe! Vonjuk körbe a tortát a maradék felvert tejszínnel! Szórjuk meg csokival, és díszítsuk ribizlivel!

Neked ajánljuk