Finom pite

Finom pite

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4-5 db paradicsom
  • 1 dl tej
  • majonéz
  • cukor
  • friss kapor
  • sajt
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg túró
  • 1 evőkanál tejföl
  • 5 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • 5 dkg élesztő
  • olaj

Elkészítés:

Elkészítés:

Tegyük tejbe a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt! Készítsünk mélyedést a liszt közepébe, majd rakjunk bele sót! Ha megkelt az élesztő, azt is belerakjuk. Apránként kezdük el keverni a lisztet az élesztőhöz! Érdemes pici langyos vizet adni, hogy előbb összeálljon a tészta. Dagasszuk 10 percig!

Ha jól meggyúrtuk, tegyük bele egy tálba, majd szórjuk meg kis liszttel! Konyharuhával letakarjuk, 30 percig kelesztjük.

Nyújtsun két lap tésztát! Vágjuk fel a paradicsomokat normál szeletekre, ezután helyezzük rá az egyik kinyújtott tésztára nem túl közel egymáshoz!

A töltelékhez a petrezselymet, a majonézt, a kaprot, a túrót, a sót, a fokhagymát, a tejfölt és a sajtot elkeverjük.

Rakjunk minden paradicsomra 1 evőkanál tölteléket! Külön szórhatunk még rá sajtot. Takarjuk be a másik tésztalappal!

Szaggassuk ki pogácsaszaggatóval a tésztánkat, majd széleit nyomkodjuk be vizes ujjal! Sütőben megsütjük.

Neked ajánljuk