Ferrero Rocher torta

Ferrero Rocher torta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg őrölt mogyoró

a krémhez:

  • 3 db Milka tejcsokoládé
  • fél liter habtejszín
  • 10 dkg Nutella
  • 2 evőkanál zselatin fix

a díszítéshez:

  • 1 marék durvára tört mogyoró
  • felezett Ferrero Rocher golyók

Elkészítés:

Először elkészítjük a krémet: összetördeljük a csokikat, egy tálba rakjuk. A tejszínből kb. 2 decilitert felforralunk, majd a kockára tört csokoládéra öntjük. Addig kavargatjuk, amíg a csoki teljesen elolvad benne. Ekkor hozzáadjuk a Nutellát, egyneművé keverjük, és a hűtőbe tesszük.

A liszteket összekeverjük a sütőporral, a kakaóval, és az egészet átszitáljuk. A mogyorót aprító gépbe rakjuk, és szemcsésre aprítjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy közben hozzáadagoljuk a cukrot. Amikor a hab kemény, nem kapcsoljuk ki a gépünket, hanem lassú fokozaton tovább dolgozunk vele. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, majd kanalanként beleszórjuk a kakaós, sütőporos lisztet, legvégén a darált mogyorót.

Egy tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és egyenletesen belesimítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. (Ez kb. 30 perc, a legbiztosabb jele, hogy megsült a tésztánk, hogy érezzük az illatát, és ha kinyitjuk a sütő ajtaját, látjuk, hogy a tészta elvált a forma oldalától.) Kivesszük a sütőből, és rácsra borítva teljesen kihűtjük.

A lehűtött csokis tejszínt a hozzáadagolt maradék tejszínnel és a zselatin fix-el kemény habbá verjük.

A tortát kettévágjuk, az alsó részt megkenjük a krém háromnegyed részével, majd ráillesztjük a másik tortalapot. A tetejére és az oldalára kenjük a maradék krémünket. Az oldalát bevonjuk a tört mogyoróval, és felezett Ferrero Rocher golyókkal díszítjük.

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk