Feketeerdő torta

Feketeerdő torta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 1 csipet só
  • 16 dkg cukor
  • 17 dkg rétesliszt
  • 3 dkg kakaópor

A töltelékhez:

  • 20 dkg meggylekvár
  • 3 csomag habfixáló
  • 5 dkg cukor
  • 40 dkg rumos meggy a levével együtt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 7,5 dl tejszín

A tetejére:

  • 10 dkg étcsoki
  • meggy

Elkészítés:

Elkészítés:

Tészta:

Süssünk kerek piskótát a tészta hozzávalóiból! Hagyjuk hűlni, majd vágjuk keresztben 3 egyforma lapra!

Csöpögtessük le a meggyet, és tegyünk félre 12 szemet! Magozzuk ki a többit! Tegyünk félre a meggy levéből a lapok meglocsolásához! A többit főzzük össze a pudingporral és a cukorral! Keverjük el benne a meggyet, a fahéjat és a meggylekvárt! Hűtsük ki!

Verjük kemény habbá a tejszínt a fixálóval és a cukorral!

Locsoljuk meg az alsó lapot a félretett meggy levével! Osszuk el rajta a meggytöltelék felét, majd vonjuk be tejszínnel! Járjunk el ugyanígy a középső lappal is! Locsoljuk meg a felső lapot, majd vonjuk be az oldalát és a tetejét tejszínnel!

Nyomjunk 12 tejszínrózsát a torta szélére! Tegyük rá a félretett meggyszemeket! Reszeljünk csokit a közepére!

Rakjuk pár órára hűtőbe!

Neked ajánljuk