Feketeerdő torta

Feketeerdő torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 3×3 tojás
  • 3×2 púposabb evőkanál liszt
  • 3×3 evőkanál cukor
  • 3×1 púposabb evőkanál jó minőségű kakaópor
  • 3×1 kiskanál sütőpor
  • 3×1 evőkanál víz

a krémhez:

  • 1 üveg kimagozott meggybefőtt
  • 4 dkg cukor
  • fahéj
  • 2 ujjnyi citromhéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 8-9 dl tejszín
  • 1 tasak vaníliás cukor

a díszítéshez:

  • 16 szép szem meggy
  • tortadara

Elkészítés:

Egymás után elkészítjük a piskótákat. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és vízzel jó habosra kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet elvegyítjük a kakaóporral és a sütőporral. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájás masszába, végül beleszitáljuk a kakaóporos lisztet is.

A masszát sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ugyanígy még két lapot sütünk.

A meggybefőttet leszűrjük, 16 szemet félreteszünk a gyümölcsből. A meggylevet egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, őrölt fahéjat, citromhéjat és felforraljuk. 2 evőkanál hideg vízzel elkeverjük a pudingport, a forrdogáló meggyléhez adjuk, és éppen csak sűrűsödésig főzzük. (1 perc) Végül belekeverjük a meggyet is és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt keményre verjük, sima csőrbetétes habzsákba töltjük.

Az alsó tésztakorongot vékonyan megkenjük tejszínhabbal, majd 3-4 habgyűrűt nyomunk a tetejére, közéjük szedjük a meggykrémet. Befedjük a második lappal, amire ugyanúgy tejszínhabot és meggykrémet teszünk. Végül befedjük a harmadik lappal. A maradék tejszínnel bevonjuk a tortát, 16 dundi habrózsát nyomunk a tetejére, és a félretett meggyel és tortadarával díszítjük.

A receptet Cseh Borbála küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk