Fekete-erdő mousse

Fekete-erdő mousse

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g kimagozott meggy
  • kevés meggyszirup (elhagyható)
  • 300 ml tejszín
  • 2 teáskanál rum (vagy rum aroma)
  • 350 g csokoládé mousse**
  • 5 g étcsokoládé, forgácsokra vágva vagy reszelve

** A csoki moussehoz:

  • 15 dkg keserű csokoládé, feldarabolva
  • 2 tojássárga
  • 3 tojásfehérje
  • 3 evőkanál porcukor
  • csipetnyi só

Elkészítés:

A csoki mousse-hoz gőz felett egy nagyobb jénaiban felolvasztjuk a csokit, simára keverjük, majd a tűzről levesszük és hűlni hagyjuk. Belekeverjük a tojássárgáját, majd a keményre vert fehérje habot is óvatosan beleforgatom. A hűtőbe tesszük kb. 4 órára.

A fekete-erdő mousse-hoz a tejszínt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a rumot és elektromos habverővel addig keverjük, amíg puha csúcsos nem lesz.

Négy pohárba rétegezzük a tejszínt, a csoki mousse-t, a meggyet és kevés meggylét, a tetejére tejszín kerül, amit csoki forgáccsal szórunk meg.

Neked ajánljuk