Fehércsokis csillag egyszerűen

Fehércsokis csillag egyszerűen

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 4 dl tejszín (30%-os állati eredetű)
  • 6 csillagánizs
  • 25 dkg fehércsokoládé

Elkészítés:

Alacsony lángon felmelegítünk 2 dl tejszínt a csillagánizzsal. A tűzről levéve beletördeljük a csokoládét és folyamatosan keverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad a meleg tejszínben, és egy fényes krémet kapunk. De nem tesszük vissza a tűzre!

A csokis krémet leszűrjük (eltávolítjuk a csillagánizsokat), és a krémet hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a szobahőmérsékletűre hűlt krémbe forgatjuk. Csillag alakú formába töltjük, és folpack-kal lefedve, hagyjuk a hűtőben teljesen kidermedni (kb. 3-4 óra).

Hasonló receptek