Fehérborban párolt tarja

Fehérborban párolt tarja

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 szelet tarja
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 evőkanál cukor
  • olaj
  • bors
  • 5 dl száraz fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál frissen vágott kapor

köretnek:

  • mirelit félkész burgonyakrokett, amit közben bő olajban kisütünk.

Elkészítés:

Puha, szaftos hús, isteni mártással. Ennél jobb nincs is ebédre vagy vacsorára.

A tarja szeleteket megsózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk. A cukrot egy nagyobb edényben kevés olajon karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt tarjaszeleteket (egymás mellett el kell férniük), mindkét oldalukat lepirítjuk, felöntjük a borral, és mellédobjuk a kettévágott hagymát. Fedő alatt puhulásig pároljuk. Ha megpuhult, levesszük róla a fedőt, és hagyjuk, hogy a leve a felére visszaforrjon. Kevés vízzel elkevert keményítőt adunk hozzá, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.

Felszeletelve burgonyakrokettel tálaljuk. Ha van (és szeretjük), friss kaporral megszórjuk.

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk