Fasírtos karfioltorta vele sült krumplival

Fasírtos karfioltorta vele sült krumplival

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kisebb karfiol
  • 2 db erőleveskocka

a fasírthoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 szelet szikkadt kenyér
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • a külső réteg beborításához
  • 20 dkg bacon

a körethez:

  • 50 dkg krumpli
  • kakukkfű

Elkészítés:

Az egész karfiolt a leveskockával és sóval ízesített vízben félpuhára főzzük. Ezután óvatosan kiemeljük a vízből, majd alaposan lecsepegtetjük, és félretesszük, hogy kihűljön.

A szikkadt kenyeret tejbe áztatjuk, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan kinyomkodjuk. A darált húst egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott kenyeret, az apróra összevágott vöröshagymát, belenyomjuk a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Ezután alaposan összekeverjük. Végül hozzáadjuk az egész tojást, és jól összedolgozzuk a masszát.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd elhelyezzük rajta kör alakban a felszeletelt bacont. Ezután a bacon közepére tesszük a kihűlt, egész karfiolt, majd rálapogatjuk a fasírtot úgy, hogy mindenhol befedje. Ezután beborítjuk a kimaradt baconnel.

A krumplit vékonyan felszeleteljük, ízlés szerint megsózzuk, és kakukkfűvel megszórjuk. Ezután a tepsiben lévő becsomagolt karfiol köré helyezzük, 1-2 evőkanál olajjal meglocsoljuk, majd a tepsi tetejét alufóliával lefedjük.

Előmelegített sütőbe tesszük és közepes hőmérsékleten 45-50 percig pároljuk.

Ezután a fóliát levesszük, majd magasabbra állítva a hőfokot, szép pirosra sütjük. (Lehet, hogy a karfiol kevéske levet enged, ezt kanállal kiszedjük sütés előtt.) A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni mielőtt felszeletelnénk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk