Fasírt fehér babbal

Fasírt fehér babbal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a babhoz:

  • 35 dkg nagyszemű fehér bab (fagyasztott is lehet)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 szál újhagyma
  • 4 ág kakukkfű
  • 2 evőkanál citromlé
  • 5 dl húsleves vagy alaplé (kockából is lehet)
  • *

a húsgombócokhoz:

  • 30 dkg sertéshús
  • 15 dkg marhahús
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál friss vegyes zöldfűszer, felaprítva (petrezselyem, menta, kapor, stb.)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál őrölt római kömény
  • 2 mokkáskanál kapribogyó
  • 1 tojás
  • bors

Elkészítés:

Ha szárazbabot használunk, akkor előző este beáztatjuk, reggel pedig vízben puhára főzzük (kb. 2 óra alatt). Leszűrjük.

A fasírt hozzávalóit egy nagy tálba tesszük, és kézzel alaposan összedolgozzuk. Pingponglabdányi húsgombócokat formálunk belőle (kb. 20 darab lesz). Egy nagy serpenyőben, olívaolajon, több részletben, oldalanként kb. 5 perc alatt kisütjük őket és félretesszük.

A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk. Serpenyőben, az olívaolajon megdinszteljük az újhagymát, a fokhagymát, kakukkfűvel ízesítjük. Hozzáadjuk a babot, a citromlevet, a húslevest. Sózzuk, borsozzuk, 10 percig rotyogtatjuk. Visszatesszük a serpenyőbe a húsgombócokat és összemelegítjük.

Fotó: RAS / Recepttár

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk