Farsangi „vizi tyúk”

Farsangi „vizi tyúk”

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 5-6 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2,5 dl tej
  • fél csomag sütőpor
  • vaníliás cukor
  • csipet só
  • *
  • a sütéshez:
  • olaj vagy zsír

Elkészítés:

A felolvasztott vajat a tojással, a cukorral és a sóval kikeverjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük, hozzáadjuk a tojásos keverékhez, majd belekeverjük a tejet is. Galuska szerű tésztát kapunk, melyet forró zsiradékban evőkanállal szaggatva kisütünk.

Mindkét oldalán pirosra fürödnek a tyúkok. Ízlés szerint vaníliás porcukorral és savanykás lekvárral tálalunk.

Nagyon gyorsan elkészül.

A receptet Majer Martina küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek