Fantázia szelet

Fantázia szelet

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 csomag szögletes vajas keksz
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1/2 csomag étkezési zselatin
  • 25 dkg mascarpone sajtkrém
  • 1/2 üveg magozott meggy
  • 3 dl habtejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint, és egy alufóliával letakarva megvárjuk, amíg kihűl (időközönként megkevergetjük). Amikor kihűlt, beletesszük a mascarponét és a meggyet, majd jól összekeverjük a krémet.

Egy tálcára egymás mellé helyezzük a vajas kekszek felét, és rákenjük a krémet. A tetejét kirakosgatjuk keksszel. A tejszínt kemény habbá verjük, és a keksz tetejére kenjük.

A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és a tejszínhabra csurgatjuk. Néhány órára tegyük hűtőbe!

A receptet és a fotót Schmidt Péter küldte. Köszönjük!

Neked ajánljuk