Fahéjas torta

Fahéjas torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • kb. 8 szelethez:
  • a tésztához: 
  • 5 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 tasak sütőpor
  • 7 evőkanál liszt
  • *
  • a töltelékhez:
  • 2 evőkanál aszalt cseresznye
  • 2 evőkanál kandírozott mangó
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl édesített növényi krém (tejszín)
  • 1 evőkanál porcukor
  • *
  • a tetejére, oldalára:
  • 10 dkg étcsokoládé (60%-os)

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy kapcsos 20 cm átmérőjű tortaformát.

A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a puha vajjal, a cukorral, a reszelt citromhéjjal, az őrölt fahéjjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tojáshabbal lazítjuk. A tortaformába simítjuk és a sütőben, kb. 30 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, rácsra borítva hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a gyümölcsöket apróra vágjuk. A kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben, szárazon világosra pirítjuk. A krémhez a növényi krémet kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot, az apróra vágott aszalt cseresznyét, a kandírozott mangót.

A tortalapot vízszintesen két lapra vágjuk, az alját megkenjük a gyümölcsös krémmel, rátesszük a tetejét, kicsit megnyomjuk, az oldalán kifolyó krémet elsimítjuk és megszórjuk a pirított kókuszreszelékkel.

A torta tetejére vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét, a torta tetejére kenjük, és hűtőbe téve megdermesztjük. Tálaláskor forró vízbe mártott éles késsel, cikkekre vágva tálaljuk.

Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk