Fahéjas-szilvás sütemény

Fahéjas-szilvás sütemény

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

12 szelethez:

  • 4 tojás
  • 4 csapott evőkanál cukor
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 2 mokkáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál instant kakaópor
  • 40 dkg szilva
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A tojásokat kissé felverjük, hozzáadjuk a cukrot, az olajat, alaposan elkeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és kanalanként hozzáadjuk a tojásos masszához. Megfelezzük a masszát, és az egyik felébe beletesszük a kakaót. Kiolajozunk és lisztezünk egy közepes tepsit, előbb a sárga masszát, majd a kakaós masszát beleöntjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Szirupot készítünk a mézből, a cukorból, a fahéjból és 3 kanál vízből. Gázon 3 perc alatt összefőzzük, alaposan megforgatjuk a szilvákat benne, és a süteményre sorban rárakjuk. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, szeleteljük, fahéjas porcukorral megszórhatjuk.

Neked ajánljuk