Fahéjas gyümölcsleves

Fahéjas gyümölcsleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 alma
  • 1 körte
  • 1 barack
  • pár szem szőlő
  • 1 csapott kévéskanál fahéj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál liszt a habaráshoz

Elkészítés:

Az almát, a körtét és a barackot megmossuk, leszedjük a héjukat, majd kis kockákra vágjuk őket. A szőlőt szintén megtisztítjuk, leszedjük a száráról.

A szőlő és a barack kivételével a többi gyümölcsöt egy lábasba tesszük, és annyi vizet adunk hozzá, amennyi épp ellepi. Majd az első forrás után beletesszük a maradék gyümölcsöt, illetve a cukrot és a fahéjat. Ezután a levesből kimert 1 merőkanál vízzel és az 1 evőkanál liszttel habarást készítünk, és beleöntjük a levesbe. Folyamatosan keverjük, míg kissé besűrűsödik.

Neked ajánljuk